hell yeah

tisdag och jag är pigg, pluggat halva det som ska vara klart idag nyss, resten blir när jag kommer hem från stan. ska in och kika runt lite, simma, äta hos pappa och kanske gå på bio =) mystisdag med andra ord. men hoppas kvällen blir tidig, ska jobba 07,30-11.30 imorgon, en vecka sen jag jobbade sist, skönt med ledighet men jobbar hellre för jag har ju världens bästa jobb. för er som inte vet vad jag jobbar med så jobbar jag i hemtjänsten, ett väldigt underskattat jobb. jag trivs så jäkla bra, trevliga kollegor, brukare/kunder, allt stämmer. + att det är ett väldigt växlande jobb, och jag får köra bil vilket jag både tycker är roligt och avslappnande.

nog om jobb, nyår på torsdag och jag funderar starkt på att vara nykter. ser inte tjusningen med alkohol, eller rättare sagt, har tappar det sen några helger tillbaka. folk kan verkligen bete sig som svin när dom dricker och speciellt när dom dricker för mycket. fick en flaska mousserat vin i julas och den ser sjukt god ut, men får se hur jag gör. har iaf fixat hel outfiten till nyår, en jättefin sidenklänning och strumpbyxor, skyhöga klackar, makeup som kommer slå allt + lite fusk, haha! lets see lets see.

nej nu ska jag sluta tjata på och sluta tjata på mackeluring om att han ska gå och träna, killar kan vara så sega ibland.

 

måndag kväll

och det kommer bli sent känns det som, ska kolla klart på criminal minds sen ska jag göra sista uppgiften om hur jag ser min yrkesroll, mig själv, vårdtagaren samt etiska handlingar. sen är jag klar för dagen imorgon blir det mer plugg, har planerat in en uppgift nu varje dag utom torsdag-söndag denna vecka och alla helger är jag ledig =) sen är jag förhoppningsvis klar med denna kurs också!

flyter på bra även om jag flyttar allt framför mig hela tiden, ska börja ta tag i det. markus beställde nyss linser och då ingick det 2 paket x 4 färgade linser i fyra olika färger, nyår som brunögd, kan bli en helt annan historia än förr. nej nu kallar tvn och böckerna samt word på laptopen, god natt på dig!


bilder

från jul och från lite innan jul kommer upp snart även halloweenbilderna som julia tvningar mig att lägga upp ;D

silly boy

helgens bravader ska jag inte ens gå in på här, men jag kan säga att det var inte roligt.  alkohol inte=bra för alla människor alla gånger, speciellet inte om man är förbannad. slutade i alla fall med att jag sov hos sandra och tom i lördags, eller ja sov och sov, slumrade till i max en timme. jag sov iaf på mattan i vardagsrummet med nemo, chrisse i nemos korg på golvet bredvid mig, dette i HELA soffan, sandra i sängen och tom i duschen, haha! det var är rolig kväll.. i alla fall efter klockan 01,00, slutade kring 06 tror jag.

skulla egenligen plugga idag men blev att gå ut och kasta varandra i snön + till brandstationen för träning (macke förbjöd mig att lägga in bilderna därifrån). skulle egentligen plugga men jag känner inte för det för 5 öre, ska göra klart en sak till sen får det vänta tills mellandagarna helt enkelt, ska njuta av julen. ska även invänta min älskade karl som är och spelar bandy, ska göra iordning lite gott fika tills han kommer hem, hejdåå! & god jul på er!



svärdsjö

promenixer har det blivit gått om nu när det är rena vinterlandet i svärdsjö.
finaste är vid kyrkogården och kyrkbyn =)




bloggar


setat och kikar på bloggar hela morgonen.
är helt rörd vad fint en viss tjej i falun skrivit om sitt liv och jag är verklingen berörd.

& vill bara säga att jag älskar att vakna upp på morgonen med den jag tycker om så sjukt mycket. jag är verkligen lyckligt lottad, markus du är helt enkelt bäst babe.

promenixen igår

traskade runt byn igårkväll, mys såhär i snö/jule tider. ska försöka
få med han runt kyrkbyn idag =) tar med kameran då också!



bebisfrossa

låter konstigt kanske men jag har blivit bebissjuk!
grattis alla som fått en liten söt att gosa med, ganska många i falun som fått/ska få i november-januari.
längtar tills vi ska till och ha barn, men lugn mamma och pappa det dröjer ett tag. men guuuuud vad man kan längta, bebismage måste vara det finaste som finns =) tror att jag och markus kommer få väldigt fina barn, blonda och blåögda, kan det blir bättre? naaw, nu ska jag göra lunch. hejrååå



kärlek


mario - let me love you

påminner mig om de 'unga' dagarna, sommaren 05-06, åhh får en känslar och bara ryser i hela kroppen av denna låt, känner mig helt förälskad. man kan ju förknippa en låt med känslor och jag tror att jag var helt upp över öronen förälskar när jag hörde denna låt första gången, härligt!!

snön har anlänt!!


och svärdsjö bli så vacker, riktig sommar och riktig vinter det är nog det bästa som finns, dock visar inte bilden det men man ser iaf snön! (tagen med datorn så därför kvaliten är lite kvacklig).
idag då, pluggade lite nyss. klart med MSOK kursen, ska starta omvårdnadskursen imorgon, känns som att det kommer bli tungt, kommer vara så glá när den är klar!! men jag ska fan klara det, ska bli undersköterska, inge mer med det. blir in till stan en stund också, macke ska på ffhc och ta lite test för brandkåren så jag passar på att kika på nyårsblåsa, har bestämt att vara väldigt feminin iår, med klänning, strumpbyxor och hela köret, haha! nej nu blir det lunch, hejråå

tröttttt

blev jobb igår kväll och svårt att sova, ska infinna mig i skolan 10,00 för en introduktion i kursen omvårdnad!
ikväll blir det julbord på trollnäs också, med svärdsjö brandkår. ska spara mig hela dan till detta julbord, har ett julbord inbokat på söndag med familjen i vika också, en julhelg med andra ord!

men börjar känna av halsen =( helt torr och djävlig.
mackelus fick extraknäcka på posten idag också, brade! så sitter här själv tills jag ska ta mård och rulla in te stan, men är det minusgrader blir det patriks bil, lite riskabelt att ta mård eftersom att däcken inte är det bästa, och den 16:e, onsdag nästan vecka ska hon besiktas.. kommer inte gå vägen tror jag, :( den första bilen vi haft och den är sååååååååååååå jävla speciell och fin, låter som om jag pratar om någon person som mård är som en sann vän! haha nej nu ska jag ge mig, fixa lite här hemma. hejttååå



tävling!

som sagt, jag älskar the hills och hedid montage, brukar slänga upp någon bild då och då på henne! och nu är det så att jag är med i en tävling i kenzas blogg och har chansen att vinna en box med the hills. har letar överallt efter denna efterlängtade box, var med i en tävling på MTV om boxen också, men vann inte, tur i kärlek otur i spel brukar de sägar, men skulle vara skoj att ha kul i båda. för jag vill verklingen vinna. det skulle bli en perfekt julklapp till mig själv att få kika på alla intriger och allt skvaller om och om igen! i just love the hills.


onsdag

och idag har jag klippt markus, haha! han får skylla sig själv..
ska iväg te jobbet nu 15.15, vikarie "julfest" på trollnäs med julgröt osv. men jag och en till vikarie fick lov att jobba ändå så vi har bokat in pizzakväll idag, längesen jag åt pizza nu.

har gjort en ny sak idag också, en inbakad fläta i luggen. ser så gulligris ut, men då bli kunderna gláa =) nu lär jag dra mig, hejråå



taaadaaa! :)

jag har hittat dom!!!!


har letat överallt och ÄNTLIGEN hittade dom nu, 1299:- kostar dom men jag lovar att vid löning blir det nya byxor. hittade dom på rea en gång i gävle 400 :- tog dom då, och jag har aldrig ångrat mig så mycket som när jag åkte därifrån men nu har jag hittat dom, yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeees!

nudie TL john bright light 1299:-


också en favorit, fornarinas VENUS, 899:-




bröllop!

min klänning, vill se ut exakt sådär på mitt bröllop, smycken överallt och en
himmelsk klänning, i like!

"det här är mitt liv

jag lever mig dröm"

lorentz & M sakarias - lever min dröm


fullspäckad vecka:
måndag: plugga & jobba 16-22
tisdag: HLR-dag i skolan 9-16 sen plugga
onsdag: jobba 16-22 + plugg
torsdag: plugga & jobb 16-22
fredag: intro. omvårdnad i skolan 10-11, plugga & julbord med brandkåren 19.00
lördag: jobb 16-22
söndag: jobb 07.30-14 sen julbord med familjen i vika kl 16.

men skönt med så mycket jobb, klirrar bra i kassan sen i januari!
och snart är det jul å, utgång vankas både juldag och nyår, jihoo =) partypinglan är i farten igen, blir att inhandla nån ny snygg tunika runt jul då! snygg ska man vara iaf. nu ska jag fortsätta skiva om etiska och kulturella frågeställningar som uppstår i kommunikation med människor. byeee


den finaste kvinna levandes på denna jord!


tvätttttttdag

idag & jag måste plugga, men nu frukost och sen jobb ikväll!


grow up

senaste tiden har jag tänkt mycket på att nu är det vuxenvärlden som gäller för mig, jag vet att det låter fjantigt när jag säger att jag känner mig gammal, är 19 år nyss fyllda och känner att vuxenvärlden kan vara för stor för mig ibland. nu är det dax att ta ansvar och fixa själv, mamma eller pappa kan inte hjälpa en med allt längre även om jag önskat det. hyra och ränkningar skall betalas och man ska arbeta!! men jag har haft sån tur att jag stormtrivs på mitt jobb som vårdbiträde i hemtjänsten (undersköterska till augusti -10). jag trivs att träffa alla människor, att kunna sprida lite glädje med ett samtal.

på ett sätt vill jag vara 14-15-16 år igen och ha tillbaka somnarna som var då, det var så lätt. man bara var! inte så mycket ansvar och man hade någonting att göra hela tiden, skolan, vännerna, pojkvännerna osv. men kunde ha roligt hela tiden mendans att man nu måste ta tag i allt som arbete har att göra med, och just nu är det inte så mycket arbeten som finns åt oss ungdomar, jag har känt mig misslyckad och kan känna med ungdomar som känner sig misslyckade för att man inte får ett arbete, men som föräldrarna alltid säger "det ordnar sig" och det gör det, visar man framföttern så kommer jobben, min mamma säger alltid att "gå dit istället för att ring, då vet dom att du verklingen vill".. och det är så sant! känner också att jag har växt upp på ett år bara, flyttade hemifrån när jag precis hade fyllt 18, började kunna ta tag i saker som att ringa viktigt telefonsamtal själv (viket jag vägrade för 1 ½ år sedan), ta ansvar osv. jag känner mig stolt över mig själv och just nu är jag nöjd med mitt liv. jag är lyckligt lottad att ha världens bästa familj som stöttar en i allt man gör, en pojkvän som är helt underbar och vänner som bryr sig + ett arbete som jag trivs med, jag ska inte klaga.

och nu är det bara framtiden som kan visa hur mitt liv kommer att bli, och jag väntar spänd. jag vill i alla fall ha barn, jag har alltid sagt att jag vill vara en ung mamma, men barn kommer när man är redo har jag insett, om 1 år eller om 10 år, vem vet?


familjen skogquist <3

markus och jag <3




*

satt och kikade på lite kort på facebook från studenten och jag blev ledsen helt plötsligt. även fast klassen inte var samt hela tiden, så saknar jag den BF06 tiden. man gick till skolan och hade alltid någon att umgås med och prata med, mysigt skulle jag beskriva det med ett ord. jag undrar vad alla ur BF06 gör nu? jobb osv, ett halv år har snart gått sen vi sågs senast allihopa, vad jobbar ni med eller pluggar?

skulle vara skoj med en återförening om ett tag!


1 år sen

jag flyttade hemifrån och flyttade in min och markus lägenhet i svärdsjö, har aldrig trivts så bra! =) kan inte säga annat än att jag älskar min alldeles egna brandman, du är bäst älskling. hade inte kunnat fått det bättre. nu fattas bara utomlandresan & den kommer ;D


*

"En vän är den som kommer in
när alla andra har gått ut".


resa!

nu har jag setat och kikat på resor, mackelus var med och kikade igår. cypern, ayia napa, har jag bestämt mig för, inge gran canaria.. vill ha lite röj! jag bestämer och macke hänger på ;) åker i april/maj eller augusti/september, det är en senare fråga, får se vad sista minuten kostar, annars beställer jag gärna nu, inte dyrt nu så långt i förväg! kommer vara reseuppdaterad ett tag framöver, hihi har sagt så många gånger förut att jag vill åka, men har aldrig blivit av mer än när jag åkte till bulgarien, sunny beach i maj -07. hur kul som helst. men nu ska det bli av, lääääängtar...



bulgarien -07

RSS 2.0